CRITERIUM TIENEN


Beste volgers,

Zaterdagavond criterium Tienen gereden met ex profs, een leuke bedoening, en best pittige wedstrijd.

Half koers koos ik het hazepad en reed ik 2 rondjes solo voorop.  Ik wou vooruit zijn voor de échte kanonnen à la Dierckxsens en Sijmens zouden komen.  Maar ik liet me terug inlopen, en bleef attent voorin.

Dan kwam er een aanval van Stijn de Pauw en Nico Sijmens, deze namen direct een mooie voorsprong.

Met nog enkele tegenaanvallers waaronder Ludo Dierckxsens was het alle hens aan dek om me nog te reppen om mee te zijn, finaal kon ik net solo aansluiten en zat ik in de juiste ontsnapping.

Daarna was het even op adem komen, op een 6 tal rondjes van het einde waagde ik opnieuw mijn kans en ging er solo van door.  Even later sloot Ludo Dierckxsens aan en reden we de laatste 5 ronden samen voorop. 

De hemelsluizen gingen open maar ik bleef gas geven, met het podium was ik al tevreden.  Ludo had het lastig om het wiel te houden, maar ik wou met hem naar de finish.

Op 300m van de meet sprong hij achter me uit en kon de winst pakken, ik was uitermate tevreden met mijn 2e plaats en mijn superwedstrijd.  Ondanks persoonlijk moeilijke maanden geeft dit toch een superboost.

Zo kan ik het 2e deel van het intussen meer dan geslaagd seizoen afsluiten in schoonheid.

Komende weken wat rustiger aan, en dan nog proberen hier of daar mooie einde seizoenswedstrijden te rijden.  "Mijn koersen" zitten erop voor dit jaar, bezig blijven is de boodschap.

Up to next.