koers Alken

 

Beste volgers,

Gisteren in Alken het seizoen afgerond met een goeie prestatie. 

Met een mooi deelnemersveld van zo'n 80 man sterk in de herfstzon was het nog een aangename koersdag.  Een mooi, snel maar heimelijk parcours.  In het begin lag het tempo zeer hoog, er vielen gaten, renners moesten al lossen... dus was het opletten geblazen.  Even dreigde het fout te gaan door enkele gelosten voor me.  Gelukkig nog kunnen rechtzetten maar het zorgde voor een moeilijk moment.  Eens 13 leiders voorgoed vertrokken waren kwam er wat demping in het peloton, ideaal voor mij.  Ik kon nog vlot voorin meedraaien, er volgden veel demarrages... paar keer proberen meegaan maar het was gokken.  Het juiste groepje voor de prijzen gemist helaas.

In de pelotonsprint voor een verre ereplaats geen risico's meer genomen, binnengebold op een 54e plaats.  Tevreden gevoel, vandaag toch getoond dat de conditie nog goed is en dat ik mijn plaats in het peloton nog heb op mijn terrein. 

Mijn 20e seizoen zit erop, het bracht niet wat ik ervan had verwacht, mede en vooral door paar keer pech en omstandigheden.

Anderzijds was ik op de afspraak in mijn persoonlijke doelen bij de elites, het kampioenschap in Stok, de interclub te Rummen... het geluk om een prijs te rijden ontbrak me dit seizoen, maar ik heb er alles voor gedaan.  

Komt er een 21e seizoen?  

Waarschijnlijk wel, maar op mijn manier zoals dit jaar al doorgevoerd, enkel nog de wedstrijden op mijn terrein, die ik graag doe of me liggen afgewisseld met leuke toertochten met de fietsvrienden die me gans jaar op niveau houden.  Op mijn 36e kan ik me dat na 20 seizoenen wel permitteren, het plezier op de fiets primeert. 

Uitslag : https://uitslagen.dewielerbond.be/Kalender_Uitslagen/Uitslag.aspx?id=1858&datum=11/10/2015