KOERS SPURK-BILZEN


Beste volgers,

Afgelopen zaterdag nog eens gestart in één van mijn klassiekers te Spurk-Bilzen, de motivatie is altijd net iets meer als je ergens koerst waar je graag rijdt en een parcours op je maat vind.

Dat was ook nodig, want 2 weken geleden te Betekom was het met de hakken over de sloot om de finish te halen, om me nog eens compleet choco te rijden had ik geen zin maar de lange "hitte" training van 150km afgelopen woensdag gaf me weer moed.

Die hittetraining kwam goed van pas want zaterdag was het koersen in +35 graden, ruim 10 graden te warm voor mij dus voor het eerst sinds lang nog eens met hartslagmeter gekoerst.

Het aanvangstempo was direct strak, de ontsnappingen liet ik gebeuren, het was voorzichtig zijn in de inspanning te veel.  Maar ik kon me behoorlijk handhaven en kon finishen in de pelotonsprint.

Hiermee ben ik uiteraard tevreden en probeer ik weet moed te putten want de zware maanden en conditionele achterstand hebben er zwaar ingehakt, in die mate dat ik de laatste tijd geen plezier meer vond in "koersen", zelfs niet meer in fietsen.

Komende 2 maanden bekijk ik het nog wel om hier en daar nog een wedstrijdje mee te pikken.  Hopelijk volgt er daarna een lange relatieve rustperiode voor lichaam en geest waarna we kunnen beslissen over de toekomst. 

(koersdetails : 69km - 41,8gem - 1u39)