RONDE VAN HASPENGOUW

 

Beste volgers,

Afgelopen weekend stond ik onverwacht aan de start in de internationale 3 daagse rittenkoers Ronde van Haspengouw voor masters als depanneur bij het Engelse Velo Schils Racing Team.

Voor mezelf werd het een onverwacht succes, als enige van het team kon ik deze rittenkoers tot een goed eind brengen, en persoonlijk is dit ook een enorme voldoening na enkele moeilijke maanden.  Het harde werk van de afgelopen weken loont, één van mijn mooiste ervaringen als renner. 


Rit 1 vrijdag 26/05 HEIDE-LINTER

Gestart met 184 renners uit 38 ploegen met delegaties uit Belgie, Nederland, Duitsland, Polen, Frankrijk, Engeland, Australië... was het vooral een nerveus gedoe.  De eerste ronden was het voor mezelf aftasten en zorgen om in de veilige middenzone te geraken.  Eens daar kon ik me ganse wedstrijd vlot handhaven, enkel in de voorlaatste ronde gebeurde er een valpartij voor me waardoor ik nog een behoorlijke inspanning moest leveren om terug te keren, maar het lukte en kon met het peloton finishen op een 107e plaats.

(wedstrijddetails : 93km - 42,5gem - 2u11)

Rit 2 zaterdag 27/05 GROOT-GELMEN ploegentijdrit 

Met een gehavend team al met slechts 3 renners meer in koers (andere ploegen met 5) werd het een zware tijdrit vermits de 3e tijd pas telt.  Ik moest dan ook vol aan de bak op een heimelijk lastig parcours.  Communicatie met mijn Engelse maten verliep vlot en konden nog finishen met een behoorlijke tijd op een 35e plaats.

(wedstrijddetails : 10,1km - 15min17 - 40,2gem)

Rit 3 zaterdag 27/05 GROOT-GELMEN criterium

In een loodzwaar criterium bij 34 graden en 14 hellingen was het zwaar afzien.  In mijn reeks waren we met zo'n 40 renners gestart maar vielen er elke ronde renners af... ik kon me handhaven en we bleven met slechts 16 renners over.  De laatste kilometer probeerde ik nog, maar de hitte sneed de benen af en werd 16e.  Maar supertevreden deze dag te hebben overleefd en te kunnen starten in de slotrit.

(wedstrijddetails : 23km - 38,9gem - 35min)

Rit 4 zondag 28/05 BORGLOON

De laatste rit boezemde me veel angst in, op een slotklim naar de finish van een goeie kilometer kon ik enkel maar hopen op een superdag om te overleven.  In de ochtend reed ik goed los, deed ik nog een extra sessie op de rollen om de benen zo soepel mogelijk te hebben en studeerde ik de video van het parcours nog meermaals in.  Ik wilde niets aan het toeval overlaten en wou absoluut deze rittenkoers uitrijden.

Met nog zo'n 174 renners gestart was het de eerste ronde aftasten, maar het gevoel zat goed, ik probeerde steeds om in de top 50 aan de loodzware klim te beginnen, zodat ik kon doorzakken indien nodig.  Maar kon me al bij al zelfs op de klim behoorlijk handhaven.  Naar het einde toe was het vooral zaak voldoende te blijven eten en drinken.  Toen ik de laatste ronde kon ingaan met een uitgedund peloton was één van de zaligste laatste rondes uit mijn leven, toch moest ik alert blijven want kwam bijna ten val nog door kamikazes.  En op de slotklim naar de finish kon ik nog eindigen op een mooie 67e plaats.  In de eindstand op een 123e plaats (en was het een klassement op tijd ipv punten had ik wellicht top 70 gereden).

Mijn seizoen is geslaagd, voor mezelf is dit zelfs één van de hoogtepunten in mijn 22 seizoenen als renner.  Up to next.